Vandaag hebben we het over een automerk dat bekendstaat om zijn focus op rijplezier, innovatief design en technologische vooruitgang. In dit blogartikel verkennen we enkele van de belangrijkste innovaties van Mazda en de voordelen die hun auto’s bieden aan autoliefhebbers over de hele wereld.

Skyactiv-technologie

Een van de meest opvallende innovaties van Mazda is hun Skyactiv-technologie. Deze vinden we terug in geavanceerde motoren, transmissies, carrosserieën en chassiscomponenten. Ze zijn allemaal ontworpen om efficiënt te zijn. Met de Skyactiv-technologie kan het bedrijf auto’s produceren die zowel krachtig als brandstofzuinig zijn. 

Kodo design

De kenmerkende Kodo Design-filosofie, wat zoveel als de ‘ziel van beweging’ inhoudt, is een belangrijk aspect van Mazda’s bolides. Deze designbenadering heeft geleid tot een reeks auto’s met vloeiende lijnen, elegante proporties en dynamische uitstraling. Het Kodo Design geeft de auto’s een unieke en herkenbare uitstraling. Ze vallen zo zeker op in het verkeer en brengen een gevoel van beweging en energie over.

Veiligheidstechnologieën

Mazda heeft behoorlijk wat werk gemaakt op het gebied van veiligheidstechnologieën. Het i-Activsense-systeem omvat geavanceerde rijhulpsystemen voor het vermijden van ongevallen. Deze systemen omvatten onder andere adaptieve cruisecontrol, dodehoekbewaking, rijstrookassistentie en automatische noodremsystemen. Door deze technologieën te integreren, vergroot Mazda de veiligheid van hun auto’s en dit draagt bij aan de gemoedsrust van de bestuurders. Natuurlijk wil je je Mazda verzekering goed regelen. Kijk daarvoor op de site van Univé.