mx-5 Roadster club

Wat dekt de gemiddelde autoverzekering

Wat dekt de gemiddelde autoverzekering

Geplaatst op

Momenteel telt Nederland ongeveer 8 mln. auto’s. Op jaarbasis veroorzaken deze groep auto’s behoorlijk wat schade en ongelukken. Bij schade aan de auto na diefstal of ongelukken kun je ervan uitgaan dat er vaak voor veel geld gedekt moet worden. Om dit op te dekken en met een gerust gevoel als autobestuurder de weg op te gaan hebben ze een tijd geleden de autoverzekering geïntroduceerd. In Nederland is het ook nog eens wettelijk verplicht om een autoverzekering te hebben. Maar wat dekt zo’n verzekering nou eigenlijk allemaal? In deze blog gaan we het bespreken.

Verschillende soorten auto verzekeringen.

Eigenlijk ligt het er compleet aan wat voor autoverzekering je hebt om te weten wat er allemaal gedekt wordt. Je hebt in totaal 3 verschillende soorten autoverzekeringen, genaamd;

  • WA autoverzekering
  • WA + beperkt casco
  • WA + volledig casco (all risk autoverzekering)

Om een beter beeld te geven van wat welke verzekering dekt gaan we zijn allemaal even apart bespreken.

WA (wettelijk aansprakelijkheid) autoverzekering

Zoals de naam van de verzekering eigenlijk al aangeeft houdt de WA autoverzekering in dat je een wettelijk aansprakelijkheid autoverzekering hebt. Bij zo’n verzekering is de verzekering gebonden aan de auto dus als een ander in jouw auto zou rijden zou die alsnog verzekerd zijn. De WA autoverzekering dekt schade aan andere en eigen voertuigen en schade aan derde personen.

WA + beperkt casco

Dit is de verplichte WA verzekering + beperkt casco. Hij dekt dus ook hetzelfde als een WA verzekering maar ook diefstal, brand, hagel/storm en ruitbreuk.

WA+ Volledig casco (all risk autoverzekering)

Een WA + volledig casco verzekering wordt ook van allriskverzekering genoemd. De all risk verzekering dekt het grootste aantal problemen waarmee je te maken kunt hebben met de auto. Bij een all risk verzekering kun je erop rekenen dat je voor veel schade aan je eigen auto ben gedekt. Het nadeel van zo’n verzekering is dat hij wel prijzig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden