mx-5 Roadster club

De meest betrouwbare achterwielaandrijvers

De meest betrouwbare achterwielaandrijvers

Geplaatst op

Een auto met achterwielaandrijver wil zeggen dat de auto vanaf de achterkant zijn grip en acceleratie krijgt. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van achterwielaandrijving en welke auto’s het meest betrouwbaar zijn in deze categorie. Wil je achterwielaandrijving uitproberen kijk dan op auto huren Rotterdam.

Voordelen achterwielaandrijving

Achterwielaandrijving kent enkele voordelen. Zo kan je meer koppel op de weg zetten zonder last te krijgen van spinnende wielen. Ook is het mogelijk om een hogere aanvangssnelheid te nemen bij het betreden van bochten. Er vindt namelijk veel minder snel onderstuur plaats. Veel dragracers zweren bij achterwielaandrijving omdat je meer contactkracht hebt tussen de wielen en het wegdek. Er zijn echter ook nadelen. Ondanks dat je meer grip hebt op de weg, wordt de stabiliteit bij rechtuit rijden een stuk minder. De voorkant wordt namelijk geduwd in plaats van dat de achterkant wordt “getrokken”. Bochten kunnen ook minder soepel worden genomen omdat de auto wel eens uit de rijrichting wordt gestuurd door de achterwielen: er heerst vaker overstuur. Ter compensatie moet de auto meer gewicht meenemen ter balans, de auto is dus zwaarder. 

Mazda RX-8 R3 (EC)

De Mazda RX-8 R3 (EC) is eigenlijk alleen geliefd onder kenners, maar dan heb je ook wel een erg mooie auto. De nadelen van deze auto zijn voornamelijk toe te wijzen aan de wankelmotor. Omdat de motor gewoon ronduit slecht is, zuipt deze auto ontzettend veel en raakt de olie snel op. Dit zorgt voor een mindere betrouwbare auto. Wat de auto wel ontzettend goed heeft gedaan is de handling en het stuurgedrag. Met flink wat gas en de achterwielaandrijving kun je erg leuk racen. 

BMW Z4 Coupé 3.0Si (E86) en BMW 135i Coupé (E82)

BMW heeft een tijdje bekend gestaan als de expert op het gebied van achterwielaandrijving. Beide auto’s hebben een ontzettend mooi design, zijn betaalbaar en kennen een prachtig rijcomfort (mede dankzij de achterwielaandrijving). Deze auto’s zijn ook nog eens erg betrouwbaar. Als jij op zoek bent naar een auto met achterwielaandrijving ben je bij BMW op het juiste adres. 

Gerelateerde berichten

5 auto-onderdelen die gerecycled en hergebruikt kunnen worden

Of je nu een enkel auto onderdeel vervangt of een compleet voertuig sloopt, de kans is groot dat de auto-onderdelen die je niet langer nodig hebt,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden