mx-5 Roadster club

5 auto-onderdelen die gerecycled en hergebruikt kunnen worden

5 auto-onderdelen die gerecycled en hergebruikt kunnen worden

Geplaatst op

Of je nu een enkel auto onderdeel vervangt of een compleet voertuig sloopt, de kans is groot dat de auto-onderdelen die je niet langer nodig hebt, kunnen worden gerecycled of worden gereviseerd. Gebroken voorruiten, gebruikte oliefilters, aluminium autovelgen, accu’s en bumpers behoren tot de 5 verrassende auto-onderdelen die nooit zomaar op een vuilnisbelt moeten worden gegooid.

1.      Gebruikte motorolie

Motorolie verslijt nooit – het wordt gewoon vies. Onjuiste verwijdering van motorolie leidt tot verontreinigde grond, beken, rivieren en grondwater. Breng je gebruikte motorolie naar een gecertificeerd inzamelcentrum in je omgeving, zodat deze kan worden gereinigd en hergebruikt.

2.      Oliefilters

Gebruikte oliefilters kunnen ook worden gerecycled en moeten volgens de wet op de juiste wijze worden afgevoerd. Laat je olie verversen bij autowerkplaatsen die hun oliefilters recyclen, of zoek een olierecyclingcentrum bij je in de buurt als je zelf de olie van je auto vervangt.

3.      Autoglas

Er worden jaarlijks duizenden voorruiten vervangen en de meeste van deze ruiten komen op stortplaatsen terecht. Vroeger was het moeilijk om dit materiaal te recyclen omdat het glas tussen twee lagen kunststof is ingeklemd, maar de technologieën zijn verbeterd en veel ruitvervangingsbedrijven werken nu samen met recyclingbedrijven om het afval te verminderen. Teruggewonnen autoglas kan worden omgezet in glasvezelisolatie, betonblokken en glazen flessen, terwijl het plastic wordt hergebruikt voor tapijtlijm en andere toepassingen.

4.      Motoren en transmissies

De motor van je auto vervangen? Er is een kans dat de oude nog wat leven in de auto heeft. Veel monteurs reviseren beschadigde motoren en bieden een groenere, goedkope oplossing voor een duur probleem. Gereviseerde motoren kunnen nog efficiënter zijn dan toen ze voor het eerst werden gebouwd, dankzij de beschikbaarheid van meer geavanceerde materialen.

5.      Schroot

Aluminium autovelgen, deurklinken en ander schroot van beschadigde en afgedankte voertuigen kunnen worden verkocht op schrootplaatsen, waar ze worden omgesmolten voor een nieuw leven in een andere vorm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden