Er zijn verschillende soorten gietvloeren te onderscheiden voor uiteenlopende toepassingen. PU gietvloeren zijn geschikt om op te wonen en voor zakelijke doeleinden. Epoxy gietvloeren zijn ideaal voor zware belasting, zoals in magazijnen en fabrieken. Troffelvloeren zijn ijzersterk en er zijn ook nog PU coatings en coatingvloeren op basis van epoxy. In aanvulling daarop valt woonbeton net als cementgebonden gietvloeren en beton ciré eveneens onder de strekking van gietvloeren. G-vloeren heeft al deze soorten gietvloeren en zelfs nog meer in het assortiment beschikbaar.

PU gietvloeren

Polyurethaan gietvloeren (PU) zijn naadloze kunststofvloeren die strak en modern zijn met een tijdloos karakter. Deze vloeren kenmerken zich door een hoog comfortniveau, lichte elasticiteit en beschikbaarheid in alle kleuren.

Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn eveneens kunststofvloeren die naadloos zijn aan te brengen en zich onderscheiden door de belastbaarheid. Deze vloeren zijn slijtvast en bestand tegen zwaar gewicht en tegen chemicaliën. Daarom is deze vloer van de soorten gietvloeren ideaal voor toepassing in een industriële omgeving.

Troffelvloeren

Troffelvloeren behoren tot de sterkste soorten gietvloeren en dat is te danken aan de materiaalsamenstelling. Deze vloer beschikt over een combinatie van de voordelen van kunsthars en van de hardheid van grindkorrels. Een EP troffelvloer is bijvoorbeeld onder meer geschikt voor fabrieken net als voor professionele grootkeukens en bakkerijen.

Coatingvloeren

Coatingvloeren zijn soorten gietvloeren die dezelfde voordelen hebben als een PU gietvloer of epoxy gietvloer maar in de uitvoering dunner zijn. Door de dunne toepassing is er sprake van een type gietvloer dat extra voordelig is aan te brengen.

Betonvloeren

Betonvloeren zijn er in allerlei verschillende soorten uitvoeringen en vallen onder de categorie gietvloeren vanwege de specifieke kenmerken, zoals het naadloze karakter. Betonvloeren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar als luxe en exclusief woonbeton, maar ook als beton ciré voor onder meer de badkamer en als cementgebonden vloer.

Overige soorten gietvloeren

Er zijn nog veel meer soorten gietvloeren die volledig naadloos zijn te plaatsen, zoals MMA vloeren, ESD vloeren, HACCP vloeren, microcement en siergrindvloeren. Of meer specifiek zijn er gietvloeren als dansvloeren, fitnessvloeren, schoolvloeren, zwembadvloeren, ziekenhuisvloeren en wasstraatvloeren.