mx-5 Roadster club

Wat te doen na een ongeluk met de auto?

Wat te doen na een ongeluk met de auto?

Geplaatst op

We maken tegenwoordig vrijwel dagelijks deel uit van het verkeer. In de auto op weg naar werk, school of naar de supermarkt. Maar wat moet je doen als er zich een ongeluk voor doet? Dit kan van een kras op de auto tot serieuze letselschade bij een verkeersongeval. Een ongeluk komt eigenlijk altijd als een verrassing. Je eerste reactie kan verwarring zijn of onwetendheid wat je moet doen. We helpen je met een kort stappenplan die je kunt volgen zodra er sprake is van een ongeluk.

Stap een: veiligheid

We stellen ons een ongeluk voor. Dit kan een deuk in de auto zijn of de auto total loss rijden. Je zit achter je stuur en je denkt: wat nu? De eerste stap is jezelf controleren op verwondingen. Mocht je verwond zijn dan is het zaak om zo snel mogelijk het alarmnummer te bellen. Wacht dan tot de hulpdiensten er zijn. Controleer ook de staat van medepassagiers. Mocht je verwondingen minimaal zijn en ben je in staat om vrij te kunnen bewegen? Zorg dat jij en je medepassagiers in veiligheid worden gebracht. Je kunt het beste naar de zijkant van de weg of de stoep lopen. Mocht de auto nog in een goede staat zijn, probeer deze ook naar de zijkant van de weg te manoeuvreren.

Stap twee: wachten op hulp

Wanneer er geen sprake is van een eenzijdig ongeluk benader dan de andere partij om gegevens uit te wisselen. Bel bij schade de politie of de alarmdiensten. De politie zal een rapport opmaken van het ongeluk en alle betrokken partijen aanhoren. Dit is een belangrijk rapport voor de verzekeraar. Op basis hiervan zal mede bepaald worden of de aangerichte schade vergoed zal worden.

Stap drie: contact met verzekeraar 

Na een ongeluk zit je hoogstwaarschijnlijk met schade. Dit kan materiële schade aan de auto zijn maar ook immateriële schade zoals letselschade. Wil je weten hoe je een vergoeding voor dit soort schade kunt claimen? Je kunt dan terecht bij schadeclaim specialisten zoals het team van ridder-letselschade. Ze zijn gespecialiseerd in letselschade bij een verkeersongeval. Zo kan bijvoorbeeld de hoge ziekenkosten gedekt worden die je moest betalen na het bezoek aan het ziekenhuis. Of als je daarna naar fysiotherapie moest. Dit zijn allemaal kosten waar je in de meeste gevallen gewoon recht hebt op een vergoeding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden