mx-5 Roadster club

Waarom jouw bedrijf een rittenregistratie nodig heeft

Waarom jouw bedrijf een rittenregistratie nodig heeft

Geplaatst op

Wanneer je zakelijk aan het rijden bent namens je bedrijf dan dient dit schriftelijk te worden vastgelegd. De Belastingdienst wil graag inzage hebben dat automobilisten aan kunnen tonen dat er met een zakenauto minder dan 500 kilometer voor privédoeleinden wordt gereden. Er kunnen anders namelijk sancties worden gegeven. We duiken hier verder op in wat de beste manier is om dit correct en probleemloos bij te houden.

Waarom het slim is om rittenregistratie te automatiseren

De registratie is een noodzaak. Je moet namelijk aan de Belastingdienst aan kunnen tonen waar en hoeveel je hebt gereden met een zakenauto. Om dit handmatig bij te houden is dit altijd weer een extra klus. Het is daarom veel handiger om dit automatisch te laten doen. Maar is dat het uiteindelijk wel weer waard? We zeggen hierop: jazeker! RouteVision Nederland: rittenregistratie en kilometrregistratie is een voorbeeld bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw registraties altijd netjes op orde zijn. Zo hoef je geen zorgen te maken over:

  • Onverwachte boetes of naheffingen
  • Discussies tussen werknemers, klanten en andere partijen
  • Twijfel over correctheid registratie
  • Elke rit handmatig registratie verrichten
  • Extra onnodige tijd aan registratie

Tijd is geld: automatiseer

Bedrijfseigenaren zijn vaak te druk bezig met ondernemen om zorgen te maken over het registreren van autozaken. Uiteraard is elk onderdeel dat te maken heeft met de Belastingdienst belangrijk. Maar dit soort processen automatiseren levert veel tijdwinst op. En zoals veel ondernemers vaak zeggen: tijd is geld. Met de nieuwe digitale technologie waaronder Routevision over beschikt kunnen ritten efficiënt en nauwkeurig bijgehouden worden. Hierbij wordt gelijk gelet op alle richtlijnen die zijn opgesteld van de belastingdienst. Dit zorgt ervoor dat vragen en discussie over de registraties weggehaald worden en dat alle ritten van je werknemers op een correcte manier worden bijgehouden.

Zo houd je de bedrijfsauto’s in de gaten

De automatiseren van de registratie van bedrijfsauto’s is niet alleen handig voor de Belastingdienst, maar ook om het overzicht te bewaren voor het bedrijf zelf. Zo kun je zelf bijhouden waar welke werknemer is geweest. Dit is tegelijkertijd ook een extra controle hoe efficiënt werknemers met de auto omgaan en waar eventueel op ingegrepen kan worden. Met deze registratie houd je ook bij wanneer auto’s toe zijn aan een nieuwe onderhoudsbeurt en hoeveel kilometers er in totaal met de auto’s zijn gereden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden