Evenementenkalender

De MX-5 Roadster Club NL organiseert half januari en in de periode van half maart tot half november elke maand een rit of MX-5 evenement.
Bekijk hier onze Evenementenkalender.
 
We streven er naar om uiterlijk 3 weken voor een rit nadere informatie beschikbaar te hebben.
 

2017

Voor 2017 hebben we de volgende ritten en meerdaagse evenementen gepland.

 

Datum
Zondag 19 maart
Zondag 23 april
Zondag 21 mei
Zondag 25 juni
Zondag 23 juli
Zondag 20 augustus
Zondag 17 september
Zondag 15 oktober
Event
Rondje Schouwen-Duiveland
Rondje Noord-Limburg: tussen Maas en Duitse grens
Loenermark Rit
Van Giethoorn naar Teuge Rit
Rit van zoet naar zout
Gelderse Vallei Rit
Herdenking Operatie Market Garden + Rit
Rondje Achterhoek
Omschrijving
De rit begint op het strand van de Brouwersdam - de brede zeewering tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en tegenwoordig het kitesurfparadijs van Nederland.

De ooit afzonderlijke eilanden Schouwen en Duiveland worden gekenmerkt door twee totaal verschillende landschappen.
Ten eerste de uitgestrekte polders met akkerbouw en tussen het groen verscholen oude dorpjes en stadjes.
En als tweede het breedste (en mooiste) duingebied van Nederland.

Enkele bezienswaardigheden: de gezellige badplaatsjes Renesse en Burgh-Haamstede, de eenzame Plompe Toren bij Burghsluis en de mooie en historische stad Zierikzee - ooit een van Zeelands belangrijkste handelsplaatsen.
Hier maken we een rondwandeling en pakken een terrasje.

We eindigen de rit waar we begonnen, dus weer aan het strand van de Brouwersdam.
Limburg is dichterbij dan je denkt!
 
We starten en eindigen vandaag bij restaurant Schans in Mook, gelegen net onder Nijmegen in het uiterste noorden van de provincie Limburg, op de oostelijke oever van de Maas. Aan die oost-kant zullen we ook (bijna) de hele rit blijven. Tussen de Maas en de Duitse grens ligt namelijk een erg mooi stukje Nederland, waar het lekker rijden is.
 
We slingeren met de Maas mee naar het zuiden tot in Arcen, waar de mogelijkheid bestaat om - naast het stadje zelf - Kasteel Arcen en de bijbehorende fraaie tuinen te bezoeken (niet gratis).
 
Vervolgens rijden we door het afwisselende landschap langs de Duitse grens, terug naar Mook.
De rit begint in Harskamp, vanwaar we over Otterlo, langs de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe naar Hoenderloo rijden. 
 
Langs de militaire begraafplaats Ereveld Loenen rijden we het plaatsje Loenen in en via een kronkelende bosweg komen we uit bij de schaapskooi.
Daar kunnen we onze lunch nuttigen en degenen die dat aantrekt kunnen een korte wandeling maken door de prachtige omgeving, de Loenermark.

Na de lunch rijden we via Laag Soeren en Dieren langs kasteel Middachten bij De Steeg.
Via Schaarsbergen rijden we richting Ede langs natuurgebied de Planken Wambuis, alwaar we een koffiestop willen doen bij het gelijknamige restaurant.

Langs de Edese heide rijden we weer terug naar Harskamp, waar we de rit afsluiten met een drankje en de liefhebbers een hapje kunnen blijven eten.
De ontvangst voor deze rit is bij Automuseum Histo-Mobil in Dwarsgracht voor koffie en cake waarna er de gelegenheid is het museum te bezoeken.
 
“Ontdek en beleef het reizen per auto, fiets en koets, meer dan 5000 autos, motoren, bromfietsen, koetsen, sjezen, arrensleeën van 1800 tot 1970, afkomstig uit de hele wereld. Van Hoge Bi tot Gillet Motorfiets, van Renault KZ tot Rover P5B. Maak een proefrit, luister naar Bertha Benz en reis met haar mee.”

Daarna vertrekken we voor een rit van circa 110 km. via Blokzijl, gelegen aan de oude zeesluis naar de eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel, Kampen, waar we de tijd nemen om een stadswandeling te maken of een terrasje te pakken.

Het laatste stuk voert ons over de rivierdijk langs een afwisselend landschap van uiterwaarden en landerijen naar “Airport Teuge” waar we de mogelijkheid hebben bij de Restaurant The Hangar nog wat te drinken en eventueel te blijven eten.
De rit start bij Durgerdam en volgt langs de dijken het IJsselmeer tot Marken en Volendam.
Daar stoppen we voor een korte wandeling.
 
sMiddags rijden we richting zout water, waar we op strand nog wat kunnen uitwaaien.
De Gelderse Vallei, gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, is een glaciaal bekken, gevormd tijdens de één-na-laatste ijstijd.
We gaan dit gebied vandaag van noord naar zuid doorkruisen.
 
Vanuit Nijkerk, waar we starten bij restaurant Loft 22 slingeren wij ons een weg door een afwisselend weide-, bos- en heidelandschap, waarbij we onderweg diverse kleine en grotere dorpen zullen passeren.
 
Tegen het einde van de rit zullen de Vallei nog even verlaten om de Utrechtse Heuvelrug over te steken en nog een stukje over de dijk langs de Nederrijn te rijden.
 
Het eindpunt van de rit is Amerongen. Hier kunnen we de tuinen van Kasteel Amerongen bezoeken. De rit eindigt 200m verderop bij restaurant Buitenlust.
Deze bijzondere rit schenkt aandacht aan de operatie Market Garden, die in september 1944 door een grote geallieerde troepenmacht rond Arnhem en in een groter gebied ten zuiden van Arnhem werd uitgevoerd.
 
Op zondag 17 september 1944 - vandaag precies 72 jaar geleden - vonden grootschalige geallieerde luchtlandingen plaats in de omgeving van Eindhoven, Nijmegen en Arnhem. Daarmee was een van de belangrijkste veldslagen van de 2e Wereldoorlog ingezet. Doel was in een gecoordineerde verrassingsaanval een aantal belangrijke bruggen over de rivieren Maas, Waal en Rijn in handen te krijgen. Waarna de al beneden de grote rivieren aanwezige geallieerde grondtroepen snel naar het Duitse achterland zouden kunnen doorstoten en zo de 2e Wereldoorlog drastisch bekorten.
 
In de anderhalve week daarna zijn met name rond en in Arnhem zware gevechten gevoerd tussen geallieerde en inderhaast versterkte Duitse troepen. Op dinsdag 26 september zijn de resterende geallieerde troepen in een grootschalige evacuatie uit het strijdgebied teruggetrokken.
De operatie wordt als de een van de grootste geallieerde mislukkingen - zo niet de grootste - in de 2e Wereldoorlog beschouwd.
 
In de regio Arnhem Nijmegen liggen 23 levensgrote veldkeien, die zogenaamde 'luisterlocaties' markeren. Op deze locaties vonden tijdens de operatie Market Garden belangrijke gebeurtenissen plaats. De route voert langs een aantal van deze locaties. De locaties zijn geplaatst door de organisatie Liberation Route. Zie voor verdere uitleg www.liberationroute.com
 
Aan het eind van de route is er gelegenheid het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1940-1945 in Groesbeek te bezoeken. In dit museum nemen typische jaren '40 geuren, diorama's, originele filmbeelden, toespraken en muziek u mee naar de Bevrijdingsgeschiedenis van het Rijk van Nijmegen, Nederland en Europa. Zie voor nadere informatie www.bevrijdingsmuseum.nl.
We starten in Doetinchem en rijden daarna door de Gelderse achterhoek .
De route van ongeveer 95 km voert ons zoveel mogelijk tussen de weilanden door afgewisseld met vergezichten en natuurlijk mooi natuurschoon.
Onderweg is er volop plaats om iets te eten en te genieten van de omgeving .

We rijden langs de Duitse grens via verschillende mooie dorpen en plaatsen, zoals Voorst,De Heurne, Winterswijk, Vragende en het Boekenstadje Bredevoort.
We eindigen onze rit in het plaatsje Silvolde.
Organisator
Hans van Meerendonk
Herko ter Horst
Sylvia en Ab Noordman
Marius Kraaikamp
Johan Letschert
Herko ter Horst
Hans van Meerendonk
Henk Mulder

  

Clubagenda's bevriende MX-5 clubs

 

02 Guusje in California - 2-stack met rand en schaduwMX5 Fun Noord , de MX-5 Owners Club Hardenberg en onze MX‑5 Roadster Club NL hebben afgesproken om – als kleinere Nederlandse MX-5 clubs - een beperkte vorm van samenwerking aan te gaan.

 

Deze samenwerking houdt in, dat de clubs voortaan op hun website of blog verwijzingen plaatsen naar elkaars ritagenda’s.

En dat elke club in principe leden van de twee andere clubs als gast tot de eigen ritten en evt. andere activiteiten toelaat.

 

Dit laatste wel onder voorwaarden, die elk van deze clubs zelf stelt.

Zo kunnen

· gasten van bepaalde evenementen worden uitgesloten

· aan gasten afwijkende deelnamekosten worden berekend

· bij evenementen met beperkte deelname gasten bij overintekening als eerste worden uitgesloten

· voor gasten andere beperkende of afwijkende regels worden gehanteerd

 

03 MX-5 Albert en Janny op pontje - 1-stack met rand en schaduw
Deelname aan ritten van bevriende clubs
Als lid van onze club, dan kun je je ook voor ritten van de twee andere clubs inschrijven.
 
 
Heb je zin om met een rit mee te rijden, neem dan met de betreffende club contact op. Dat kan gewoon via hun website.
 
En heb je een keer deelgenomen, laat ons dan eens weten hoe dat bevallen is!

Copyright © 2017 MX-5RoadsterClub.NL

Main Page Contacts Search